PASS Македонија
PASS Македонија
Главна | Профил | Регистрирање | Активна тема | Членови | Пребарување | FAQ
Корисник:
Лозинка:
Сними ја лозинката
 Сите Форуми
 Microsoft
 Microsoft.NET 1.1/2.0/3.0/3.5
 Linq To Sql is Dead ?

Забелешка: Мора да сте регистриран за да реплицирате.
За да се регистрирате, притиснете овде. Регистрацијата е Бесплатна!

Големина на екран:
Корисничко Име:
Лозинка:
Формат:
Формат: ЗдебеленоИталикПодвлеченоПрешкртано Порамни од левоПорамни оп срединаПорамни десно Хоризонтална линија Внеси HyperlinkДодади Email Додади КодДодади цитатДодади листа
   
Порака:

* HTML е исклучен
* Форум Код вклучен
Смајлови
Насмевка [:)] Голема насмевка [:D] Кул [8D] Црвени образи [:I]
Јазик [:P] Лош  [):] Намигнување [;)] Кловн  [:o)]
Црно око [B)] Црна осумка [8] Тага [:(] Срам [8)]
Шокиран [:0] Љут [:(!] Мртов [xx(] Поспан [|)]
Бакнежи [:X] Одобрува [^] Неодобрува [V] Прашалник [?]

  Кликни тука за да го ставиш потписот.
    

К Р И Т И К И     З А     Т Е М А Т А
Laki Posted - 05/11/2008 : 20:56:49
Spored najnovite najavi na ADO.NET timot prezentirani na nivniot blog, natamosniot razvoj na tehnologijata LinqToSql e neocekuvano prakticno sopren, a na developerite im se preporacuva koristenje na Entity Framework (EF) za LINQ pristap do relacioni podatoci.
(btw EF spored mnogumina e seuste nedovrsen produkt).

http://blogs.msdn.com/adonet/archive/2008/10/29/update-on-linq-to-sql-and-linq-to-entities-roadmap.aspx

Lavinata od negativni reakcii kaj developerite na forumite i na blogovite e vo nasoka na kritika na ovoj cekor na Microsoft.

LinqToSql koristev vo nekolku proekti, i nacinot na koj na ednostaven nacin se manipuliraat podatocite vo Sql Server bazata mi vlevasse doverba deka Microsoft isfrli dobar proizvod na pazarot koj moze da stane standard za pristap do podatocite vo RDBMS.
(Posle SqlDataAdapter + Dataset vo .net 1.1 i SqlDataSource vo .net 2.0)

Za zal Microsoft povtorno se odluci da marginalizira i eutanazira edna tehnologija, a vremeto ke pokaze vo koja nasoka ke se odvivaat rabotite vo idnina (Entity framework ili mozebi nessto sosema treto)


Pozdrav, Robert

PASS Македонија © PASS Македонија На почеток од траницата
Powered By: PASS Македонија 3.4.03