SQL server user group
 english регистрација контакт 
Почетна За нас DEV новости SQL Новости Форум Членови Статут Линкови

SQL Новости

 

SQL Server 2005 Express
Најголемата SQL Server новост од TechEd Europe оваа година беше дебатата околу SQL Server 2005 Express Edition. Како најнова верзија на of Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE), SQL Server Express-от можеби нема да ги подржува сите напредни придобивки кои ќе ѓи видиме во SQL Server 2005, но ќе обезбеди едноставна развојна околина за градење на data-driven апликации, како и preview во некои од придобивките кои Microsoft ѓи има додадено на SQL Server 2005.
XP SP2 и SQL Server
Windows XP Service Pack 2 (SP2) решава неколку сериозни безбедносни проблеми, но со тоа се наметнуваат и темите за конекцијата кај SQL Server корисниците. XP SP2 преставува повеќе од збир на испарвки на bug-ови или најнови безбедносни patch-ови на Microsoft. XP SP2, исто така додава и неколку нови можности на XP-то и менува некои од основните системски безбедносни поставки.
2004 PASS SQL Server Academy Delivered Top-Notch Education at Exceptional Value
Од 23-25 Јуни во Дубровник-Хрватска беше одржана 2004 PASS SQL Server Academy конференција во која учество земаа повеќе SQL Server професионалци од европа а меѓу нив и Стеван Поповски (член и еден од основачите на PASS Македонија) со темата „Error Handling & Optimizing T-SQL Code in SQL Server 2000“.
Windows 2003 поддржува само SQL Server 2000 SP3 и понови верзии
Оперативниот систем Microsoft's Windows Server 2003 не подржува SQL Server 2000 SP2 и постари верзии.
Microsoft одговара на прашања во врска со SQL Server 2000 Setup
Погледнете го артиклот "INF: Frequently Ask Questions - SQL Server 2000 - Setup".
YUKON ќе биде претставен на Professional Developers Conference
Euan Garden, SQL Server Product Unit Manager ќе го претстави YUKON новиот SQL Server на Professional Developers Conference на 28 Октомври во 7:30 часот.
Конфигурирајте го SQL Server Security за .NET апликации

Без подесување, SQL Server-от не дозволува пристап на корисници(user accounts) кои немаат експлицитен пристап до некоја база, табела или пак view.


Microsoft ги потсетува корисниците за SQL Server 7.0 SP4 Patch-от

Поради постоењето на новите Интернет вируси, Microsoft ги потстува своите корисници на SQL Server 7.0 за новиот patch .


Microsoft ја намали цената на SQL Server Developer Edition

Microsoft пушти во продажба нова ефтина верзија на Microsoft SQL Server Developer Edition,  намалувајќи ја цената од $499 на $49.


Web Matrix Reloaded

Microsoft издаде нова верзија на ASP.NET Web Matrix достапна бесплатно за симињање.


Средени спорите конекции и паѓањата на Query-њата

Microsoft издаде два нови hotfix-а за SQL Server.


 
 
designed by